Győri Atlétikai Club Győr város Magyar Antidopping csoport

A II. Világháborúban  Győr összes pályáját lerombolták, az akkori három nagy tenisz szakosztály a GYCSE, GYTE, és az ETO, mivel egyiknek sem volt használható pályája, lemondtak a tönkrement létesítményekről a megalakuló új győri teniszklub javára. Így alakult meg az összes győri teniszezőt összefogó Győri Tenisz Club. Öt hónap alatt anyagi alap nélkül, a tagok és a vezetőség- nagyrészt társadalmi munkában-és az előre befizetett tagdíjakból helyreállították az 1930-ban épült volt GYTE pályákat. (a mai Kálóczy téri pályák)

1947-ben már nagyszabású versenyt is rendezett a GYTC . Megindult a tervszerű utánpótlás nevelés .1950-ben a GYTC beolvadt az ETO-ba. Mind a férfi mind a női csapat az OB I-ben szerepelt, egyénileg számos vidékbajnoki címet szereztek játékosaik. Az eredmények hűen tükrözik, hogy a Rába ETO tenisz szakosztálya az ország egyik legeredményesebben működő vidéki bázisa lett. 1986 –ban a Rába ETO több szakosztályát megszüntette , a tenisz szakosztályt átvette a szomszédos Vízügy Sport Egyesület. Az akkori munkát számos magyar bajnoki aranyérem fémjelzi. Domschitz Gergely és Eőri Márk,hazájukat képviselték számos nemzetközi versenyen .

2001-ben a Vizügy Sport Egyesület megszűnteti tenisz szakosztályát, mit jogfolytonossággal, a Győri Tenisz Club vesz át.

2007-ben a GYTC szétválásakor a Kálóczy téri teniszpályán versenyző játékosok megalakítják a Győr-Révfalui Tenisz Clubot, és immár új club néven harcolja ki az országban egyedüliként saját nevelésű játékosokból álló férficsapat a Szuperligába való feljutást.

2008–ban játékosunk Mikó Zsófia , felnőtt Magyar bajnoki bronzérmes lett , a magyar válogatott tagjaként elöbb a svájci Európa

Bajnokságon III., majd a mexikói Világbajnokságon szintén III. helyezést ért ell. Korosztályos játékosaink 3 vidékbajnoki címet szereztek és 3. helyet szerezték az egyesületi pontversenyben. OB I es férficsapatunk mellett a hölgyek is kiharcolták az OB I-be kerülést.

Szakosztályunk 80 igazolt játékosa mellett 120 amatőr sportoló üti rendszeresen a labdát a Kálóczy téri vörös salakon.

 

 

 

Partnerek

A Győri Atlétikai Club kiemelt partnerei és főbb támogatói.